سرپرست اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با نمایندگان دفتر کمکهای بشردوستانه دولت انگلستان دیدار نمود

صبح امروز چهارشنبه، محترم الحاج ملا نورالدین ترابی، سرپرست اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث، با محترم آلاستر جیمز برنت، رئیس گروه بشردوستانه افغانستان، و محترم موتومی موینگیروا گیچارا، کارشناس اقتصاد و امور بشردوستانه، کمکهای بشردوستانهی کشور انگلستان دیدار و گفتگو نمود.
در آغاز این نشست، محترم ترابی صاحب ضمن خوشآمدیدگویی به مهمانان، از تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی در سطح جهان و بهویژه افغانستان یادآور شد. وی بیان داشت که کشور از جمله آسیبپذیرترین مناطق در برابر حوادث طبیعی از جمله سیلابهای آنی و خشکسالیهای گسترده است.
سرپرست اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث، ضمن تاکید بر ایجاد سهولت برای فعالیت موسسات سازمان ملل و سایر نهادهای بشردوستانه، خواستار هماهنگی بیشتر و شفافیت کامل در روند توزیع کمکها شد. وی همچنین پیشنهاد نمود تا کمکهای بشردوستانه بر اساس نیازمندیهای واقعی مردم تهیه گردند و از منابع محلی، ملی و در صورت نبود، از بازارهای نزدیک خریداری شوند تا روند انتقال آن آسانتر و کمهزینهتر باشد.
محترم ترابی صاحب ضمن یاد آوری از تطبیق پروژههای اضطراری کوچک در سراسر کشور به اساس هدایت عالیقدر امیرالمؤمنین حفظهالله یاد کرده، اما بر نیاز کشور به پروژههای وقایوی بیشتر تأکید نمود. وی خواهان حمایت جدی از تطبیق پروژههایی چون دیوارهای استنادی، بندهای کوچک آبگردان و سایر طرحهای انکشافی گردید.
همچنان محترم الحاج ملا نورالدین ترابی، به موضوع بازگشت گسترده مهاجرین از کشورهای همسایه اشاره نموده و خواستار رسیدگی موثر و فوری به نیازمندیهای این قشر آسیبپذیر گردید.
با تأکید بر غیرسیاسی بودن فعالیتهای اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث، تصریح کرد که خدمات این اداره به مستحقترین و آسیبپذیرترین اقشار جامعه ارائه میشود و نباید کمکهای بشردوستانه قربانی تعاملات سیاسی گردد. وی از جامعه جهانی خواست تا در بخش مدیریت حوادث طبیعی با این اداره همکاری صادقانه و مداوم داشته باشند.
در ادامه، محترم آلاستر جیمز برنت از همکاریهای اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث ابراز قدردانی نموده و گفت که بسیاری از نهادهای همکار بینالمللی از تعامل مثبت، سرعت عمل و فراهمسازی سهولتها از سوی این اداره رضایت کامل دارند. وی تعهد کرد که کمکهای کشورش نه تنها در عرصههای بشردوستانه، بلکه در بخش پروژههای وقایوی و انکشافی نیز ادامه خواهد یافت.
در پایان، طرفین بر تقویت همکاری و هماهنگیهای بیشتر، به ویژه با سازمان ملل متحد، تأکید ورزیدند و بر تعهدات مشترک در راستای تطبیق پروژههای وقایوی، ایجاد تیمهای جستجو و نجات، و فراهمسازی تجهیزات پیشرفته در مواقع اضطراری تأکید نمودند.
تاریخ: ۱۴۴۷/۰۲/۰۱ هـ ق
اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث