دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان؛ آماده کمک رسانی برای متضررین ناشی از حوادث اخیر در افغانستان استیم
کابل – 15 حوت 1402
نشست اضطراری برای رسیدگی به متضرران ناشی از برفباری، باران و سرما شدید در سطح کشو امروز تحت ریاست الحاج ملا محمد عباس آخند، وزیر در امور رسیدگی به حوادث با حضور محترم الحاج عبدالرحمن زاهد رئیس عمومی مالی و اداری، مولو شاه ولی صابر رئیس دفتر، الحاج ملاجانان سایق رئیس اطلاعات و ارتباط عامه، قاری محمد خوشحال زمانی، رئیس مرکز عملیات حالات اضطرار این وزارت، مسوولین دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان و نمایندهگان موسسات همکار در بخش مدیریت حوادث تدویر یافت.
در این نشست وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث در کنار تشکری از کمکهای بشردوستانه موسسات ملی و بین المللی و دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان، روی چالشهای همچون تغییرات اقلیمی، رانش زمین، زلزله و سایر حوادث صحبت نموده، گفت: از اثر بارندگی، برفباری و سردی هوا متاسفانه تلفات انسانی، خسارات مالی و تعداد زیاد مواشی تلف گردیده، از این رو نیاز است تا کمکهای بشردوستانه به منظور جلوگیری از تلفات بیشتر انسانی و مواشی روی دست گرفته شود.
حاجی ملا صاحب، افزود که با توجه به وضعیت کنونی که بیشترین راه های مواصلاتی مسدود گردیده است، نیاز است تا سازمانهای بین المللی بیشتر از پیش با ما همکاری نموده و در مدیریت وضعیت عمومی متضررین در کنار ما قرار داشته باشند.
وی ضمن یادآوری وضعیت آب و هوا در فصل بهار و حوادث احتمالی، گفت: نیاز است تا کمکهای بشردوستانه ادامه داشته و روند کمکرسانی تسریع و جهت مدیریت بهتر کمکها و ایجاد شفافیت در کمکرسانی بر هماهنگی میان این وزارت و موسسات ملی و بین الملی تاکید ورزید.
در ادامه نماینده دفتر UN-OCHA ضمن ابراز غمشریکی روی فعالیتها و کمک رسانی شان برای متضررین ناشی از حوادث صحبت نموده و تعهد شان را در زمینه همکاری با متضررین حوادث اخیر سپردند.
در همین حال محترم الحاج عبدالرحمن زاهد رئیس عمومی مالی و اداری این وزارت گفت: تغییرات اقلیمی در سطح جهان بوجود آمد، که افغانستان بیشتر متاثر از این تغییرات اقلیمی است. وی همچنان افزود که سایر کشورها امکانات بیشتر دارد و افغانستان نیاز جدی به کمک های بشردوستانه داشته و از دفاتر سازمان ملل متحد و موسسات داخلی و خارجی خواهان کمک رسانی برای متضررین شد.
سپس نماینده سازمان غذایی جهان(WFP) گفت که به اساس پلان زمستانی ما در حدود 1.2 میلیون انسان را تحت پوشش کمکهای بشردوستانه قرار داده ایم و این روند جریان دارد و متعهد است تا برای 8 میلیون انسان در افغانستان کمک های بشری توزیع نماید.
در همین حال نمایندهگان دفاتر IOM, DRC, IRC, NRC، اکتید، حمایه اطفال و یونسیف روی فعالیتهای شان صحبت نموده، تعهد بر ادامه کمکهای شان را نمودند.
در اخیر جلسه روی شریک سازی اطلاعات دقیق و توزیع به موقع کمکها برای متضرران ناشی از بارندگی های اخیر و سردی هوا و هماهنگی میان وزارت حوادث و موسسات ملی بین المللی تاکید صورت گرفت.